Volwassenen

Gezondheid

Wanneer je in de reguliere gezondheidszorg alles hebt gedaan om beter te worden en men kan geen goede reden vinden waarom de klacht niet (helemaal) geneest, kan het goed zijn om door middel van toegepaste kinesiologie op zoek te gaan naar de oorzaak waarom het lichaam zijn zelfhelend vermogen niet optimaal gebruikt.

Ieder mens beschikt over een zelfhelend vermogen. Wanneer een klacht maar niet verdwijnt of regelmatig terugkomt, moet daar een reden voor zijn. Die reden kan voeding zijn maar ook bijvoorbeeld negatieve overtuigingen, emotionele gebeurtenissen die niet zijn verwerkt of andere zaken.

Ook voedselintoleranties of allergieën kunnen gemakkelijk worden uitgetest met toegepaste kinesiologie (spiertesten).

Welbevinden

Herken je dat je meer wilt halen uit jouw relatie? Dat je leven er niet zo uitziet zoals je dat zou willen? Dat je fysieke klachten hebt die niet verbeteren, wat je ook probeert? De communicatie met je kind, partner, werk, familie of vrienden moeizaam verloopt en je dit wilt veranderen?

Omdat het voor ieder mens moeilijk is om te zien op welke manier hij met zichzelf omgaat (en laat omgaan) en vooral welke beweegredenen daarachter schuilgaan, is de vraag: “Wat doe ik, waardoor mijn leven is, zoals het is?”, slechts tot op zekere hoogte zelf te beantwoorden.

Zo goed als we het vaak bij de ander zien, zo moeilijk kan het zijn om de vinger op de kern van onszelf te leggen.

Het individuele traject is erop gericht dat je zelf aangeeft waarin jouw leven niet loopt zoals je dat wilt en waar je behoefte aan hebt. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak hiervan. We kijken naar jouw gedachtes en gedrag om zo te kijken welke aanpassingen nodig zijn om jouw leven te verbeteren.

Relaties

Iedere relatie die bewust wordt geleefd, komt op een punt dat het niet lekker loopt. Iedere relatie is namelijk een afspiegeling van wie we zijn en hoe we ons uiten en gedragen. Deze patronen zijn echter in de loop der tijd zo ingesleten dat we er ons niet meer bewust van zijn. Door met de ogen van een ander naar onze relatie te kijken, kunnen we deze patronen weer zien en een keuze maken wat we willen behouden en wat niet.

De ander kun je niet veranderen, maar wel jezelf: hoe je je naar de ander gedraagt en uitdrukt.

Opvoeden

Als ouder en opvoeder doe je heel hard je best om het zo goed mogelijk te doen. Ondanks dat kunnen er problemen ontstaan. Je kind luistert niet, heeft moeite met slapen gaan, is angstig, wordt gepest, heeft veel last van buikpijn of hoofdpijn, moeite met sociale contacten of wil niet bij anderen spelen. Zo kan je kind ook problemen met leren hebben en je begrijpt niet waarom. Dit zijn maar een paar van de vele situaties die kunnen ontstaan en waar vaak niet zo snel een oorzaak voor te vinden is.

Via Parind Kinder-therapie test ik uit waar de oorzaak ligt, waardoor de klacht meestal binnen een paar sessies verbetert of zelfs verholpen wordt. Of dit nu om een voedselintolerantie gaat, situaties of gevoelens waar het kind onbewust mee worstelt of dat het een boodschap heeft voor jou als ouder maar die het zelf nog niet kan verwoorden.

Werk


Werk is voor de één een middel om in het levensonderhoud te voorzien. Voor de ander is het een manier om zichzelf te ontplooien of om sociale contacten te onderhouden. Wat het voor jou ook is, belangrijk is dat jij je prettig voelt op je werk en dat de contacten met jouw leidinggevende en collega’s goed verlopen.

Wanneer dit niet zo is, kan dit veel energie kosten met alle gevolgen van dien. Ga je met tegenzin naar je werk, dan is het goed om eens te kijken wat daar de reden van is en of je dit kunt veranderen. De ander kun je niet veranderen maar hoe je zelf naar de situatie kijkt, hoe je communiceert en reageert wel. Door hier veranderingen in aan te brengen kun je jouw werksituatie positief veranderen.