Kinderen

Jonge kinderen kunnen vaak niet in woorden uitdrukken waar ze last van hebben. Vaak zijn ze zich niet bewust van wat ze allemaal voelen maar ze pikken het wel op en reageren hierop in hun gedrag.

Ze staan hierin heel erg open. Ze voelen hoe de (groot)ouder zich voelt en dat hij of zij bijvoorbeeld met iets worstelt. Als ouder willen we het kind vaak niet lastig vallen met grote mensen zorgen en zeggen vaak: “Er is niets.” Kinderen hebben hier last van. Ze voelen dat er iets is maar dit wordt ontkent. Op die spanning reageren ze in hun gedrag. Vaak door simpelweg te benoemen dat we over iets piekeren maar dat dit niets met het kind te maken heeft en dat het kind dit bij de ouder kan laten, zien we rust ontstaan bij het kind.

Soms ligt dit iets gecompliceerder, maar kunnen we door middel van Parind kinder-therapie uitzoeken wat eraan ten grondslag ligt en hoe dit kan worden aangepakt.

Of u nu ouder bent, leerkracht of op een andere manier met kinderen werkt, u kunt hierin heel veel betekenen voor het kind.

Gezondheid

Ook bij klachten als bijvoorbeeld buikpijn, oorpijn of hoofdpijn, veel huilen, maar ook fysieke klachten waar de artsen geen oorzaak voor vinden of die niet (voldoende) verbeteren, kunnen door middel van Parind kinder-therapie worden uitgezocht, wat eraan ten grondslag ligt en hoe dit kan worden aangepakt.

Datzelfde geldt ook bij (voedsel)intoleranties die op deze manier kunnen worden nagegaan. Pijnlijke tests of langdurige onderzoeken zijn dus niet nodig.

Leerproblemen

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom een kind niet tot leren komt. Er zijn veel goede testen om de oorzaak hiervan te achterhalen. Deze neem ik niet af. Daar zijn andere professionals voor. Wanneer uw kind echter slecht scoort op deze tests of op school en u begrijpt niet waarom, of u bent bang voor een label na de test, dan kan Parind kinder-therapie antwoord bieden.

Mijn ervaring is dat een kind om heel verschillende redenen kan blokkeren in contacten, concentratie en opname van leerstof. Het is alleen niet altijd de reden waar de ouder of leerkracht zelf aan had gedacht. Zo kan een ruzie met een vriendje, een verhuizing, een klasgenoot, een verkeerde plek in de klas, zich vergelijken met anderen, een voedselintolerantie en nog veel meer, zoveel energie vragen dat er niets meer over blijft voor het o zo moeilijk leerproces.