Medical Medium Anthony William

Anthony William is sinds 4 jarige leeftijd een medical medium. Hij heeft onder begeleiding van zijn spirituele mentor alles geleerd over het menselijk lichaam en hoe dit door middel van gezonde voeding te genezen is.

Toen zijn boek Medical Medium begin 2021 op mijn pad kwam, voelde ik: dit is iets bijzonders. Ik heb zijn principes eerst op mezelf uitgeprobeerd. De resultaten waren zeer overtuigend en ik heb een paar van mijn cliënten met chronische klachten en/of overgewicht gevraagd of ze bereid waren dit traject te volgen. De resultaten zijn geweldig. Tot nu toe kan ik zeggen dat het iedereen die de richtlijnen heeft gevolgd geholpen is:

 • (Chronische) migraine (binnen een paar weken hoofdpijnvrij)
 • Schildklieraandoeningen (binnen een paar weken meer energie)
 • Het krijgen van een gezonde spijsvertering en een gezonde regelmatige stoelgang
 • Het krijgen van je natuurlijke gewicht, het gewicht dat bij je past.
 • Aambeien verdwijnen binnen een paar weken
 • Neerslachtigheid maakt plaats voor energie en positieve kijk op de toekomst
 • Onregelmatige en heftige menstruatie, wordt regelmatig en steeds rustiger
 • Maagklachten (binnen een week verbetering)
 • Ziekte van Graves (schildklier)
 • Allergische reacties verminderen of verdwijnen

Anthony William en tienduizenden mensen die door hem behandeld zijn, geven aan dat het ook de volgende klachten geneest of symptomen sterk vermindert:

 • Epstein-Barr virus (Het virus dat heel veel van onderstaande klachten veroorzaakt)
 • Gordelroos
 • Chronische vermoeidheidssyndroom
 • Multiple Sclerose
 • Schildklieraandoeningen zoals ziekte van Graves, Hypothyreoïdie en Hashimoto
 • Diabetes type 2 en hypoglykemie
 • ADHD en autisme
 • Premenstrueel syndroom
 • Ziekte van Lyme

Hoe? Hieronder de hoofdlijnen

 • Door te beginnen met 28 dagen alleen fruit en groente te eten. Bij langdurige klachten kan het zijn dat 28 dagen niet genoeg is en dat dit voedingspatroon maanden nodig is om het lichaam te genezen.
 • Je start ’s morgens op een nuchtere maag met een glas bleekselderijsap.
 • Een half uur later kun je ontbijten in de vorm van fruit met eventueel spinazie.
 • Voor 12 uur geen vetten, ook geen gezonde vetten zoals avocado.
 • Iedere twee uur iets van fruit of een dadel eten om glucosedips te voorkomen.
 • Geen alcohol of zuivel drinken/eten.
 • De benodigde supplementen innemen.
 • Door onder begeleiding emotionele ballast uit het verleden te verwerken en belemmerende overtuigingen los te laten.
 • Na de reinigingskuur van 28 dagen een voedingspatroon van hoofdzakelijk fruit en groente volgen met af en toe een biologische ei, wilde vis, biologisch vlees of biologische kip.
 • Geen sojaproducten, maïs, varkensvlees, koolzaadolie, geraffineerde bietsuiker, MSG (smaakversterkers Ve-tsin/E621), andere kunstmatige maar ook natuurlijke smaakstoffen en aroma’s, citroenzuur, visolie en andere dierlijke supplementen, beperkt gebruik van gluten.

Wanneer je weinig tot geen lichamelijke klachten hebt, kun je dit programma gewoon volgens het boek volgen en dan heb je aan 28 dagen genoeg. Maar wanneer je klachten hebt, dan is het goed om je te laten begeleiden hierin. Ik kan je hierbij helpen. Ik test via je lichaam uit wat het nodig heeft om te genezen. Soms wil het lichaam met het emotionele stuk beginnen, soms met de voeding en supplementen en vaak kan het tegelijkertijd.

Ik heb alle supplementen en kruiden die Anthony William in zijn boek beschrijft in een testset en test via spiertesten welke het lichaam nodig heeft, hoe lang het lichaam ze nodig heeft en in welke dosering. Mijn ervaring is namelijk dat dit bij iedereen heel anders is. Ook niet elk lichaam wil alle groentes en fruit.
In het boek wordt een algemeen advies gegeven dat op de meeste mensen van toepassing kan zijn maar vaak is een ander supplement of kruid ter ondersteuning van het proces in jouw lichaam nodig.

Waar moet je rekening mee houden?

 • Hoe lang je hiermee bezig bent hangt af van diverse factoren maar je zult je al na een paar weken beter voelen.
 • Wanneer je gewend bent veel suiker te eten, kunnen de eerste 2-3 weken moeilijk zijn
 • Je smaak gaat veranderen en je zult merken dat je lichaam steeds duidelijk aan geeft welke voeding het wil en welke niet. Dat betekent dat voeding die je nu eet zonder veel klachten te ervaren, na de reinigingskuur stapsgewijs moeten worden ingevoerd om problemen te voorkomen.
 • Je hebt een smoothie maker nodig. Wanneer je smoothies niet altijd vers kunt maken, kan een smoothie maker met vacuüm functie erg handig zijn. Dat vertraagt het oxidatieproces en de smoothie blijft langer vers en gezond.
 • Je kunt (biologisch) bleekselderijsap in de supermarkt kopen maar je kunt ook gaan voor een slowjuicer. Wanneer je te veel weerstand tegen de smaak van bleekselderijsap hebt, kun je gebruik maken van bleekselderij in capsulevorm, maar het lichaam geeft meestal de voorkeur aan vers sap. Mijn ervaring is dat je ook aan deze smaak went.
 • Dat fruit en groente in deze hoeveelheden die je gaat eten en drinken helaas nog steeds duurder is dan het boodschappenbudget dat je nu gebruikt.

Wil je van je klachten af en ben je bereid bovenstaande stappen te volgen, maak dan een afspraak 

Ervaringen van deelnemers aan Medical Medium

Stefanie (33 jr):

Mijn succesverhaal van gemiddeld vijf migraine aanvallen per week naar drie maanden aanvalvrij ..“And still counting!”

Tot aan mijn pensioengerechtigde leeftijd 100% arbeidsongeschikt verklaard door het UWV, na jarenlang ziekteverzuim door chronische migraine. Huwelijks problemen want de grilligheid van de, met periodes zelfs dagelijkse, migraine aanvallen beïnvloedt ons gezinsleven immens negatief. Sociaal geïsoleerd leven omdat een aanval bepaalt of ik kan verschijnen op een gezellige afspraak of niet.

Ikzelf: 1000% onbetrouwbaar. Gevangene in mijn eigen huis doordat mijn compleet overprikkeld zenuwstelsel licht, geluid, luchtdruk, wind, tocht, en luchtvochtigheid zag als uitlokkers voor nieuwe aanvallen. Fysieke kracht enorm verzwakt doordat het vele onrustige slapen (nachtmerries), de slopende pijnen, de gebroken dag en nachtritmes, de gewrichtspijnen enz. zijn tol eisen. Immuunsysteem compleet uit balans met als gevolg vatbaar voor elk virus, vitamine tekort, menstruatie klachten, prikkelbaar darm syndroom, meerdere allergieën, gezichtsuitslag enz. Mentaal gebroken om de reden dat ik niet meer in staat was mijn passies zoals mijn werk en favoriete hobby’s uit te voeren. Wanhopig richting de toekomst, mijn levenskwaliteit scoort zwaar onvoldoende. Dit alles in combinatie met een jarenlange afhankelijkheid van medicatie en bijbehorende bijwerkingen maakte dat emotionele uitbarstingen na verloop van tijd geen uitzondering meer waren. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling bleef flink achteruit gaan, ik had enkel ruimte en energie om te overleven en blijven hangen in mijn slachtofferrol.

Na 3 neurologen, 1 hoofdpijnverpleegkundige, 2 huisartspraktijken, internist, 17 soorten medicatie (waarvan twee nog niet op de markt), 4 integratie coaches, 3 verzekering-sartsen, 4 uwv dossier behandelaren, 6 bedrijfsartsen, 5 fysiotherapeuten én 13 uiteenlopende alternatieve geneeswijzen behandelvormen zonder grote blijvende successen en een enorme beurs lichter was er voor mij geen hoop meer, wel scepsis, sarcasme en een berg nepglimlachen. 

Dit specifieke evolutie proces waar ik nu in zit ging ik aan omdat mijn man “er een goed gevoel bij had” en of ik na alle therapieën en behandelingen die ik zelf al had gekozen, dit voor hem wilde proberen. Dit was voor het eerst in alle jaren samen dat hij me iets vroeg met betrekking tot mijn gezondheid. Zijn onvoorwaardelijke steun en liefde maakte dat ik zijn verzoek niet kon weigeren. Ik kwam terecht bij een onwijs kundige chiropractor die me geborgenheid wist te bieden én de emotionele blokkades in mijn lichaam doorbrak. Als reactie hierop kreeg ik een stortvloed aan onverwerkte, oncontroleerbare, heftige emoties (lees: vooral woede aanvallen) en werd ik wéér eens doorverwezen omdat hij me hierbij niet kon helpen. Op dit moment had ik zo weinig vertrouwen en veiligheid in mezelf dat ik mijn man continu bij me had en ik leefde in een soort van roes. Naast de chronische migraine was deze situatie emotioneel nóg onhoudbaarder geworden en ik moest “iets”.

Ik werd doorverwezen naar Menvita en Angelique wist met haar kalme en eerlijke houding al snel mijn vertrouwen te winnen. Dit gold zeker niet voor haar behandelmethode, daarvan dacht ik; “Dit is er weer zo eentje die het goed en oprecht bedoelt maar de kunde en vaardigheden mist. Dat doen ze tenslotte allemaal!" Niets bleek minder waar. Hoewel de emotionele roes nog even bleef aanhouden en ik compleet gesloopt was na elke therapie sessie kreeg ik er voor het eerst ook iets voor terug, namelijk opluchting. Het was een klein beetje ruimte in alle emotionele en lichamelijke chaos en ellende waar ik in verzand was. Dat was voor mij de reden om terug te blijven komen en de huiswerkopdrachten rondom de therapie na te willen komen.

Al snel volgde er ook kalmte op een manier zoals ik hem nog niet eerder had ervaren. Mijn emoties erkennen en toelaten voelde als een strijd, maar wel eentje met een gouden randje. Ik was niet in staat om te verklaren hoe de behandeling werkte en dat hoefde voor mij ook niet meer. Dit leverde me wellicht niet minder migraine-aanvallen op, wel werd ik er een leuker en vrolijker persoon van die ineens wél met negatieve ervaringen en emoties uit haar verleden om kon gaan.

Voor het eerst leerde ik steeds beter mijn eigen grenzen kennen en hier ook naar te handelen. Mijn vertrouwde adhd hyper momenten bleken een manier van overschreeuwen van mezelf te zijn en dus ook een signaal van mijn stressniveau. Daar waar ik voor mezelf al jaren niet beter wist dan dat dit er gewoon bij hoorde. Deze twee levens- en verwerkingslessen waren een verassend cadeau op zich! Ik betrapte mezelf erop dat ik weer spontaan begon te zingen op onbewaakte momenten van de dag. Tijdens deze fase van de behandeling vertelde ik familie en vrienden; “Zelfs als dit alles is wat ik aan deze therapie over blijf houden, dan is het al elke cent van de investering waard geweest”. De last die van mijn schouders was gevallen was gigantisch en dit voelde als pure vrijheid, ondanks dat ik nog steeds gebukt ging onder mijn chronische migraine.

Angelique wist een patroon te herkennen (iets wat mezelf al jaren niet was gelukt) tussen één specifieke emotie en mijn migraine aanvallen. Dit leverde wederom enorme inzichten op over hoe mijn lijf met stress reageert op een emotionele toestand. Zelfs zonder dat ik daarvan zelf de stress als zodanig ervaarde. Het leerde me hoe ik als persoon in het leven stond en hoe ik mezelf saboteerde. Toch bleek ook dit inzicht niet voldoende om mijn aanvallen te reduceren.

In verband met de virussen en allergieën in mijn lichaam zoals het Epstein-Barr virus, Herpes, hooikoorts, zonneallergie e.d. werd me een voedingsadvies om te ontgiften voorgesteld. Het Medical Medium programma. Dit met als doel de virussen in mijn lichaam niet meer overmatig met geraffineerde suikers, dierlijke eiwitten en vetten te voeden maar mijn organen, dus ook mijn hersenen te ontzien.

Angelique wist het prachtig te brengen maar ik vond dat ze onderschatte wat het voor mij betekende om geen lekkere dingen meer te eten. Zelfs al was de aanpassing op mijn voeding tijdelijk, dit werd een gevalletje van pure discipline. Wat ik daarentegen volledig had onderschat was de reactie van mijn lichaam op het nieuwe scala aan voedsel dat ik tot me nam. Ik leek wel een drugsverslaafde op de detox afdeling. Allerlei lichamelijke sensaties en gewaarwordingen passeerden de eerste twee weken de revue. Het was puur doorzettingsvermogen van mezelf en geruststelling, steun en onderzoek van Angelique en mijn man om niet de handdoek in de ring te gooien. Ik realiseerde me al te goed dat ik de afgelopen jaren roofbouw had gepleegd op mijn lichaam door steeds weer voor de korte termijn optie te kiezen. Een slechte dag, geen energie om te koken dus naar de frituur en op de bank met een fles cola. Ontgiften kon voor mij absoluut geen kwaad, al was het afzien en was ik eerlijk gezegd de eerste weken nergens toe in staat.

Ik merkte in deze tijd niet eens op dat mijn migraine aanvallen minder werden, ik moest er op gewezen worden, zo zat ik in mijn eigen wereld. In week drie namen de afkickverschijnselen drastisch af en in week vier wist ik niet wat me overkwam. Ik kreeg meer energie en kracht terug in mijn lichaam dan ik in de afgelopen tien jaar gehad had, ondanks dat ik nog steeds “datzelfde oneerbiedige konijnenvoer at”.

Een half jaar nadat ik bij Menvita gestart ben..
Ik ben momenteel twaalf weken migraine aanval vrij en nog steeds aan het tellen! Mijn ziekte zal niet wonderbaarlijk volledig genezen zijn en ja ik ga er vanuit dat ik nog wel eens een keertje een aanval zal krijgen, dat blijft tenslotte altijd mijn zwakste plek. Echter van 5-6 aanvallen gemiddeld per week naar twaalf weken géén aanval is voor mij het mooiste wereldwonder ooit genoteerd.

Ik heb de aanvalsmedicatie voor mijn chronische migraine volledig afgebouwd en ik ben nu ook twee weken geleden gestart met het afbouwen van de onderhoudsmedicatie. En daar stopt het niet eens.. Ik sta beter in contact met mijn lichaam en leerde fysieke signalen herkennen. Mijn emoties zijn gepaster bij een situatie en veel minder beladen. Ik sport weer wekelijks en neem steeds vaker trots de fiets in plaats van de auto. Ik geniet nu van gezonde voeding. Jaja mijn smaak is spontaan veranderd tijdens het 28 dagen ontgiftingsdieet. Mijn heilige graal, de frikandel, heeft onverwacht plaats gemaakt voor verse spinazie. Mijn stoelgang heeft een groene kleur maar is perfect in zijn eenvoud.

Onze relatie krijgt weer de liefdevolle aandacht die het verdient en ook in de relatie met mijn vrienden en familie kan ik weer volop investeren. Ik ben weer op feestjes geweest met licht en geluid en ik loop zingend met de hond door het bos ondanks 90-100% luchtvochtigheid. Ik slaap nachten door en wordt mét energie voor de wekker wakker. Al mijn allergieën zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en ook een koortslip heb ik niet meer gehad. Ik voel me emotioneel in contact met mezelf, krachtig en sterk. Het is en blijft een proces van keuzes maken die me op de lange termijn dienen en blijven controleren bij mezelf wat mijn behoeften en mijn grenzen zijn! Dit avontuur is voor mijn gevoel net pas begonnen en de wereld ligt aan mijn voeten. Zonder de professionele begeleiding van Menvita had ik dit persoonlijk ontwikkelingsproces simpelweg niet kunnen doorlopen. Voor de persoonlijke aandacht, zorg en betrokkenheid van Angelique zijn mijn man en ik eeuwig dankbaar!